2. siječnja 2016.

termotisak na majice

TERMOTISAK

Termotisak je tehnika koja je namijenjena tiskanju na tekstil svih vrsta. Idealna je za tisak na dresove, tisak na trenirke, tisak na jakne, tisak na majice, tisak na sportske torbe – općenito na svu sportsku opremu. Razlog je vrlo jednostavan. Svaka sportska ekipa je grupa ljudi koja surađuje unutar iste skupine za zajednički cilj te shodno tome ima i zajedničke prepoznatljive oznake. Obično su to ime i grb kluba. No, vrlo je bitno razlikovati svakog igrača pojedinačno, što se dobiva numeracijom svakog pojedinca. Stoga je svaki dres, trenirka, majica, jakna ili torba – različita. Zato koristimo ovu tehniku kao najprihvatljiviju za tisak na sportsku opremu. Pisane oznake su uglavnom jednobojne, jednostavne (cilj je pružiti informaciju, a ne odvući pozornost dizajnom ili višebojnošću) pogodne za aplikaciju na sve vrste tekstilnih podloga, a izrađuju se od kvalitetnih termo transfer Nova-flex folija. Grbovi klubova se izrađuju od istog materijala u digitalnom tisku – višebojno. Na sljedećem linku možete pogledati način na koji se apliciraju natpisi u ovoj tehnici…

Ovim načinom, termotisak, uglavnom se rade i majice za norijadu i majice za maturante, gdje se tekstovi svode na jezgrovite poruke čitateljima te nije potrebno koristiti više boja ili neki poseban dizajn. Na isti način vrši se aplikacija termotisak na majicena druge vrste tekstila na kojima je potrebno dati informaciju kao bi poruka klijentima bila potpuna. U današnje vrijeme svaku je poslovnu priču potrebno zaokružiti i učiniti prepoznatljivom, a dio te priče je i uniformiranost u smislu radne odjeće. Stoga je nezamislivo da npr. osoblje u kafiću nema istaknut tisak na košulje ili tisak na pregače. Također je poželjno da prodavači u trgovini imaju tisak na uniforme ili tisak na kute, a da ne spominjemo osoblje po različitim radionicama. Za njih je termotisak na radna odijela i tisak na zaštitnu odjeću obavezan. Da li ste ikad vidjeli da neka zimska služba ili vatrogasna postrojba nema istaknut tisak na jakne? Mnoge velike tvrtke dovele su način isticanja uniformiranosti do savršenstva, tako da već samim pogledom na pojedinu boju ili kombinaciju dviju boja znamo o kojoj se tvrtci radi.

Za ovu vrstu tiska koristimo se kvalitetnim Roland rezačem kojeg odlikuje velika preciznost u rezanju i Sisser termo prešom za aplikaciju izrezanih folija. Bez ta dva stroja termotisak na tekstil u ovoj tehnici ne bi bio moguć.